Even stilstaan

Feestdagen

Nu de feestdagen zo dichtbij komen, merk ik dat ik een pak emotioneler ben. De sfeer van Kerstmis was altijd wel wat emotioneler, een beetje weemoedig zelfs. Als je eenvoudigweg gelukkig bent, dan wordt dat gevoel in de positieve zin versterkt. Je neemt je geliefden eens wat steviger vast en geniet van de warme sfeer die bij de feestdagen hoort. Maar als je iemand mist, of in ons geval, als je een kind mist, dan weegt de sfeer van de feestdagen op sommige momenten zwaar door. Het gemis is nog meer confronterend dan andere dagen van het jaar.

Toch hebben de feestdagen ook een mooie kant voor ons. We zien en voelen zoveel warmte, dat valt misschien nog meer op dan vroeger.
Kerstkaartjes waaruit blijkt dat mensen ook aan Mathisje denken. Een prachtige, speciale kerstbal als cadeau krijgen. Finn zien stralen bij de pakjes onder de kerstboom. Mathisje’s meter die als traditie elk jaar een bijkomend figuurtje van de kerststal cadeau doet. Mensen die een goed doel zoals het Berrefonds steunen, opgericht om ouders te steunen die hun baby verloren. Mathis’ kroontjeskaarsje mee op de feesttafel. Ballonnetjes oplaten aan het begin van een feest. Mijn oma die vorig jaar vlak voor het eten met de familie om een momentje stilte vraagt voor “ons Mathisje die er eigenlijk had moeten bij zijn”.

Wij zullen dit jaar dus ook meedoen met de feestdagen, misschien anders dan we anders hadden gedaan, maar met Mathis dichtbij ons in gedachten en met een hart dat overloopt van vreugde als we Finn zijn pakjes zien uitpakken. ♡

3 comments

  1. mimi - 2 februari 2015 16:06

  2. moeke - 26 december 2014 19:35

  3. sandraenbart - 24 december 2014 11:17

Geef een reactie