Momenten voor Mathis

Mathis’ eerste verjaardag

29 augustus 2014, het is vandaag precies een jaar geleden dat Mathis stil geboren werd. Ook al waren de omstandigheden zo anders dan we ooit hadden gedacht, toch is hij geboren. Het is zijn dag, zijn verjaardag! Het is de dag dat hij in ons leven kwam, en dat willen we vieren, elk jaar opnieuw.

De aanloop naar zijn verjaardag is moeilijker dan de dag zelf. Naarmate de dag nadert, beginnen we toch dingen te herbeleven. Vooral de 27ste, de avond waarop een jaar geleden onze wereld in één klap werd stopgezet, is hard. Even voelt het bijna net zo rauw als een jaar geleden.

We krijgen ontzettend lieve attenties van buren, familie en vrienden. De dag zelf brengen we door met grootouders, tante en nonkels, meter en peter. We voelen ons gedragen door de liefde van hen voor Mathis en voor ons gezin. Het wordt een emotionele, maar eigenlijk vooral mooie en warme dag. Iedereen draagt een ‘touch of red’ (idee van de meter!), de kleur die we met ons Mathisje associëren. Mimi heeft als verrassing voor iedereen een rood armbandje met zijn naam laten maken, zo mooi! <3

 

We gaan samen naar zijn grafje, laten ballonnen op en blazen bellen.

 

Als we terug thuis komen, liggen er bloemetjes van lieve vrienden voor de deur, hartverwarmend. Even later zijn we helemaal overdonderd door de verrassing die onze familie heeft voorzien: een herinneringsdoos vol kaartjes en spulletjes voor Mathis, en dingen die aan hem doen denken. Het is prachtig!! We waren altijd al een hechte familie, maar het voorbije jaar zijn we hechter dan ooit. We beseffen dat we geluk hebben met zo’n lieve mensen om ons heen.

 

We eten samen spaghetti (bedankt bopa voor de lekkere saus!) en dan is er taart. Finn blaast het kaarsje uit.

 

Het was een mooie dag! We hebben onze kleine prins zijn aanwezigheid sterk gevoeld. <3

 

 

4 comments

  1. mimi - 15 oktober 2014 15:37

  2. moeke - 14 september 2014 12:16

  3. Valérie - 7 september 2014 16:14

  4. Kitty - 7 september 2014 09:39

Geef een reactie