Steentje bijdragen

De spaarcentjes die we aan Mathis zouden gegeven hebben, willen we nu elk jaar schenken aan een goed doel. Zo draagt ons Mathisje toch ook weer zijn steentje bij aan een betere wereld. We hebben besloten om ieder jaar een andere organisatie te kiezen, die werkt voor of rond kinderen (in nood), want de kwetsbaarheid van een kind ligt ons nog meer dan vroeger nauw aan het hart. Hopelijk kan de lijst je inspireren om ook een gift te doen (klik op de naam van de organisatie om naar hun website te gaan).

 

Spaarcentjes van 2014

Dit jaar geven we de spaarcentjes met véél liefde en warmte aan het Berrefonds. Christine en Wouter verloren hun eerste zoontje Berre in 2007, 10 weken na de geboorte. Anderhalf jaar later hebben ze het Berrefonds opgericht. In dit filmpje (vanaf minuut 7.15) geven Christine en Wouter wat meer uitleg.

Het Berrefonds vindt dat alle mama’s en papa’s recht hebben op zoveel mogelijk herinneringen aan hun kindje dat kort voor of na de geboorte overleed. Herinneringen die ze kunnen blijven koesteren, de rest van hun leven. Daarom maken ze herinneringsdoosjes, in samenwerking met een aantal ziekenhuizen in het Antwerpse. Elk doosje is uniek en wordt gevuld met spulletjes, afhankelijk van de situatie en de wensen van de ouders, bijvoorbeeld: een hand- of voetafdrukje in verf of gips, een mutsje, een knuffel, een haarlokje, een gedichtje, fotootjes, een vertelboek over afscheid nemen, een dromenvanger, vergeet-mij-niet-zaadjes, een pakketje voor broer of zus,…

Mathis is geboren in Klina, waar het Berrefonds (nog) niet actief is. Gelukkig hebben we er zelf voldoende bij stilgestaan om herinneringen te maken, zoals een hand- en voetafdrukje en een haarlokje, en we merken hoe kostbaar die weinige herinneringen zijn die we van hem hebben. Daarom weten wij hoe mooi en waardevol dit initiatief is.

Afgelopen zomer hebben we Christine en Wouter ontmoet op de aflossingsmarathon waar het Berrefonds aan meedeed (zie hier een vorige post hierover). We hebben zelden zo’n warme mensen ontmoet met het hart op de juiste plaats. Ze hebben uit de zwaarste periode in hun leven iets magnifieks opgericht. Berre zal zo ongelooflijk trots zijn op zijn mama en papa! ♡☆

 

Wil je ook graag je steentje bijdragen?

Rekeningnummer Berrefonds:

BE11 9731 1320 0448

 

Spaarcentjes van 2013

Vorig jaar gingen de spaarcentjes naar SOS Kinderdorpen. SOS Kinderdorpen gelooft in de ontwikkeling van kinderen als voorwaarde voor een betere toekomst, en dat de liefde van een familie de belangrijkste basis is voor een kind om zich te kunnen ontwikkelen. Daarom versterkt en creëert ze families voor kinderen die geen ouders of veilige thuis hebben, zodat zij zich kunnen ontwikkelen tot zelfstandige volwassenen die verantwoordelijkheid nemen voor zichzelf en anderen.

Bekijk hier ook een filmpje over wat SOS Kinderdorpen doet.

SOS Kinderdorpen